Region de l Centro (Pertual)

Ourige: Biquipédia, la anciclopédia lhibre.
Esta páigina ó cacho fui traduzida outomaticamente i percisa de ser rebista por un falante natibo de mirandés. Se sabes bien mirandés ajuda la Biquipédia rebendo este artigo. Apuis de la rebison apaga esta marca. Oubrigado!
Região Centro
Lhocalizaçon de la Region Centro

L Centro ó Region de l Centro ye ua Ounidade Territorial para Fines Statísticos de Níbel II (NUTS II) de Pertual, que cumprende, antegralmente, ls çtritos de Coimbra, Castielho Branco i Lheirie, la maior parte de ls çtritos de Biseu, Abeiro i Guarda, i cerca dun terço de l Çtrito de Santarén. Lhemita la norte cula Region de l Norte, la lheste cula Spanha, la sul cul Alanteijo, la sudoeste la Region de Lhisboua i l'oeste cul Ouceano Atlántico.

Las cidades mais populosas de la region centro son Coimbra (101 069 habitantes) i Abeiro (55 291 habitantes).[1]

Ten ua ária de 28 405 Km² (31% de l Cuntinente) i 2 381 068 (2009)[2], correspondendo a 23,6% de l Cuntinente.

Stá ancluída na Ounidade de Níbel I (NUTS I) de Pertual Cuntinental i cumprende 12 Ounidades de Níbel III (NUTS III):

La Region Centro cumprende 100 cunceilhos (25,2% de l total nacional).

Grosso modo, corresponde, territorialmente, a l'antiga porbíncia de la Beira. Ye giralmente debedida an dues grandes regiones çtintas: la Beira Lhitoral, correspondente als çtritos de Abeiro, Coimbra, Biseu i Lheirie, i la Beira Anterior, que cumprende ls çtritos de la Guarda i de Castielho Branco.

Lhigaçones sternas[eiditar | eiditar código-fuonte]

Refréncias[eiditar | eiditar código-fuonte]

Refréncias

  1. «Uma população que se urbaniza, uma avaliação recente - Cidades, 2004». Instituto Geográfico Português. Cunsultado an 3 de febreiro de 2011 
  2. «População residente (N.º) por local de residência, sexo e grupo etário (por ciclos de vida); Anual (2009)». Instituto Nacional de Estatística. Cunsultado an 3 de febreiro de 2011