Marie Manuola de Pertual

Ourige: Biquipédia, la anciclopédia lhibre.

Marie Manuola de Pertual (Coimbra, 15 d'outubre de 1527 – Balladolid, 12 d'agosto de 1545), fui ua anfanta pertuesa. Eilha era la segunda filha de l casamiento de Juan III i Catrina de Castielha i la única filha de l casal a chegar a l'adolescéncia. L sou único armano subrebibente, Príncepe Juan de Pertual, benerie a falecer als dezassete anhos deixando cumo heirdeiro l feturo rei D. Sabastian.Nacida na cidade de Coimbra, Marie Manuola fui la segunda de ls nuobe filhos nacidos de l casamiento antre João III de Pertual i Catrina de Castielha .

Sue eiducaçon fui largamente anfluenciada pula sue mai, pula perfunda piadade i deboçon desta als sacramientos católicos i pulas spetatibas de matrimonho i sucesson la que staba çtinada cumo princesa rial. Assi, inda nino, serie prometida por sous pais al heirdeiro de Carlos B, l Príncepe de las Astúrias, feturo Filipe II de Spanha i purmeiro de Pertual. L casamiento tubo lugar a 14 de nobembre de 1543.

A 8 de júlio de 1545, Marie dou a la luç sou único filho, l Anfante Carlos, morrendo alguns dies depuis, sin chegar a ser coronada reina de la Spaña. Eilha fui anterrada an 30 de márcio de 1549 na Capielha Rial de Granada, i mais tarde trasladada pa l Panteon de ls Anfantes de la Crita Rial de l Mosteiro de l El Scorial.

Marie Manuola de Pertual